NIPPON ZENGO a Fitbalance-on

Lefagyott a Pesti Fitbalance a Zengo-tól

Szó szerint tényleg szabályosan lefagyott a Budapesten megrendezett Fitbalance fitnesz expo, amikor a Nippon Zengos hölgyek elkezdték bemutatójukat.
2012. október 7-én a Millenáris Parkban rendezték meg Magyarország legnagyobb fitnesz expo-ját a Fitbalance-t. Erre a rendezvényre kapott meghívást Brezovai Sándor karate mester és zengo-s csapata.

Délelőtt 11 órakor Czanik Balázs capoeira aerobik órája után léptek fel először bemutatójukkal a szentesi hölgyek. A szervezőktől csak 7 percet kaptak, hogy bemutassák a Zengo kreativitását, széleskörű mozgáskultúráját és az óriási tempót.

Az utolsó percekben viszont Brezovai Sándor sokszoros Magyar Bajnok, többszörös Európa Bajnok és Európa Bajnoki helyezett, számtalan nemzetközi súlycsoportos és súlycsoport nélküli Knock-down verseny győztese és helyezettje karate töréseivel feltette a pontot az i-re. Könyökkel és kézzel 10-10 ytong falazó követ tört szét, bemutatva azt az erőt, ami a kyokushin karate mögött van.

A Nippon Zengo az abszolút ősi Kyokushin Karatéra épülő mozgáskultúra, új küzdősport-aerobik, mely mind mentalitásában, mind gyakorlati végrehajtásban, a leggyorsabb, a legkeményebb és a leghatékonyabb mozdulatokra törekszik, mind az ütések, mind a rúgások, mind a védések terén. Ez valóban egy realista, valódi önvédelem, mely az aerobik lazaságával, könnyedségével abszolút a tömegsport szerelmeseivé válhat.

A rövid bemutató után rövid véleményt kértünk a résztvevő hölgyektől: “Ez brutál jó!”, “Tíz perc ebből, annyi mint zumbából egy félóra!”, “Bocsi, de két percig bírtam, ez önmagáért beszél!”, “Könnyű bemutatós lányoknak, mert biztos mind karatézik!” (Csak úgy megjegyeznénk itt, hogy a bemutatót tartó lányok közül csak egy hölgy jár karatézni, a többiek nem!), “Én csak annyit tudok mondani a nagy lihegésem közben, hogy GO, GO, ZENGO!”

A rendezvény délutánján Schobert Norbi és Rubint Réka után lépett fel ismét a csapat. Ekkor már dugig telt a Millenáris Park B-épülete. A zengot próbálták csinálni de a forgásos ütéskombinációnál szinte lefagyott a társaság. “Egyszerűnek látszik, de még sem tudom megcsinálni!” mondta az első sorban álló hölgy. Miután megtudta, hogy a kombinációt videó anyagban is megnézheti a www.nipponzengo.hu oldalon, csak annyit mondott, “ezt meg kell tanulnom”!

A Zengo azontúl, hogy megtanít a harcművészeti technikák legmagasabb szintű végrehajtására, hihetetlen cardiomuscularis hatása van, mivel egy nagyon pörgős, tempós zenére, fergeteges ütemre zajlik a teljes tréning.

Mint fogyási csúcsteljesítménye bizonyított és hiteles, ugyanis Várdainé Antal Erika 5 évvel ezelőtt 108 kilósan kezdte el a Nippon Zengo-t gyakorolni, 4 hónap alatt, több mint 30 kilót fogyott, egy gyengének mondható étrend-diéta és a Nippon Zengo mozgáskultúrájából eredő aerobik segítségével.

A Fitbalance-on neves és nagy edzőtermek promoterei keresték fel, vagy juttatták el megbízottjaikat a Zengo standjához, melyről többen azt nyilatkozták, mind formavilágában, mind kivitelezésében a Fitbalance egyik legexkluzívabb standja volt. A jövőt illetően a Zengo megkezdte országos turné körútját.